Khaali Jagah Horde

De Khaali Jagah Horde is één van de twee welpen­hordes van Scout­ing Jut­ters Willem­so­ord. De Khaali Jagah Horde heeft iedere zaterdag van 10:00 tot 12:00 opkomst. Meestal zijn wij te vinden bij het clubhuis, maar we trekken er ook wel eens op uit om de omgeving te verkennen of spannende activiteiten te doen.

Het welpenthema is gebaseerd op het boek “Jun­gle­book” van de Britse schri­jver Rud­yard Kipling. Zo hebben de lei­ders van de horde alle­maal een naam van een dier uit de ver­halen uit het Jun­gle­book, ieder team­lid heeft een naam wat pas bij zijn of haar eigenschappen.

Raksha de moederwolf leidt de welpenhorde. Maar gelukkig niet alleen. Samen met Oe het schildpad, Baloe de beer, Rikki het stokstaartje, Marala de flamingo en Mor de pauw vormen zij het team dat de welpen helpt.

Samen zorgen zij voor een diversiteit binnen hun opkomsten. Van samenwerkingsspelletjes, naar knutselopdrachten, knopen leren of een opkomst mee draaien met de waterscouts. Elke week verzinnen zij weer een uitdagend en actief programma.

Tij­dens de opkom­sten zijn we vooral bezig met het behalen van insignes. Om deze insignes te kun­nen halen moet je een aan­tal opdrachten uitvo­eren. Zo kun je je zakmes insigne halen, hier­bij komt kijken dat je een appel kan schillen met je zakmes, een houtje snip­peren om een vuurtje te maken, maar ook het schoonhouden van je zakmes.

Uit­er­aard zijn er nog veel meer insignes te behalen, zo kun je ook kiezen voor een kookin­signe, het insigne kampvuur, sport&spel of ga je voor een EHBO insigne.khaali jagah.jpg

Ben je nieuws­gierig gewor­den wat de welpen van de Khaali Jagah Horde alle­maal beleven? Kom

dan gauw eens kijken of neem con­tact met ons op via e-​mail: khaali_jagah@jwdenhelder.nl