Lid worden

Uiteraard willen we je graag eerst zien bij één van onze groepen. Hier kun je 4 keer mee komen doen voordat je wordt ingeschreven bij Scouting Jutters Willemsoord.

AANMELDEN LIDMAATSCHAP

Als je wilt komen kijken dan kun jij je online bij ons aanmelden.

De secretaris neemt dan contact op om je te voorzien van de verdere informatie.

Vul hiervoor het formulier in:

Aanmeldformulier

Nadat een nieuw lid zich bij een van de groepen heeft aangemeld, start een gratis proefperiode van een maand (4 bijeenkomsten). Het aspirant lid wordt met behulp van een voorlopig aanmeldingsformulier door de leiding ingeschreven. Na afloop van de eerste opkomst ontvangt je een informatieboekje met aanmeldformulier.
Na een positieve proefperiode wordt overgegaan tot de definitieve aanmelding als lid van Scouting Jutters Willemsoord. Daarvoor krijgen de ouders en/​of verzorgers een inschrijvingsformulier en gegevens over de driemaandelijkse contributiebetaling door middel van een incasso machtiging. Na ontvangst van het inschrijfformulier zal de secretaris de definitieve inschrijving verzorgen.

IS SCOUTING DUUR?

Aan het lidmaatschap van Scouting Jutters Willemsoord zijn, zoals bij iedere vereniging, kosten verbonden. Uiteraard ziet het bestuur en leiding het als een taak deze kosten zo laag mogelijk te houden zonder dat de kwaliteit daarbij inboet. Deze kosten kunnen onderverdeeld worden in de volgende onderwerpen:

 1. contributies
 2. aanschaf kleding
 3. weekendkampen
 4. zomerkampen
 5. bijzondere evenementen

De contributie wordt vooruit per eerste van ieder kwartaal betaald. Bij voorkeur middels automatische incasso. De hoogte van de contributie is afhankelijk van de groep:

Bevers €28,00
Welpen €29,00
Waterwelpen €36,00
Landscouts €31,50
Waterscouts €36,00
RSA Orion €31,50
WVA Sharks €36,00
LIVO Stam €31,50
EOV € 30,00

Naast de contributie zijn er binnen de groep ook andere bronnen van inkomsten. Dit zijn onder meer de Kerstpostdienst, Avia spaaractie, donateurs, Vriendenloterij en de koekactie. Niet te vergeten is de boekenmarkt die twee keer per jaar wordt georganiseerd! Hier vind je zo’n 20.000 boeken voor een zeer vriendelijke prijs. Deze inkomsten dragen bij om enerzijds de kosten voor de ouders te drukken en anderzijds meer kwaliteit in Scouting te stoppen. Totaal is deze bijdrage momenteel ongeveer €35,- per jaar per lid.

UNIFORM EN KAMPKOSTEN

Wanneer je kind besluit om lid te worden van Scouting Jutters Willemsoord volgt er een installatie. Een installatie houd in dat een jeugdlid een blouse aan mag en deze compleet gemaakt wordt door de leiding van je groep. Ook zit hier een korte ceremonie aan vast waarbij ouders en/​of verzorgers, opa’s en oma’s worden uitgenodigd.
Voordat geïnstalleerd kan worden, zal men een uniform moeten aanschaffen. Dit kan via www​.scout​shop​.nl of via onze eigen scoutshop.
De kosten voor een uniform zijn als volgt opgebouwd:

Uniform € 35,50 – 40,50
Groepsdas € 10,00
Insignes € 10,00

Bovendien zal men voor kampen een kampeeruitrusting nodig hebben zoals een matje en slaapzak. De teamleiding kan hierin adviseren. Indien voor een hike een rugzak nodig is kan deze geleend worden van de groep.

Kampgeld is een extra kostenpost. Weekend kampen varieren van €25 – 50, afhankelijk van het programma en locatie.
De zomerkampen zijn een stuk duurder en variëren van € 100,- (voor welpen en scouts) tot € 200,- en meer (voor nationale en internationale kampen voor scouts en oudere leden).
Soms vragen bijzondere evenementen, zoals deelname een zeilinstructieweekend, ook nog een extra bijdrage. De leiding van de onderdelen kan daar meer informatie over verstrekken.

SCOUTSHOP

Voor leden is er de ScoutShop, waarin alle Scoutingkleding te koop is. Daarnaast heeft de ScoutShop een uitgebreid assortiment Scoutingartikelen zoals kampeermaterialen, kompassen, cadeau artikelen en vlaggen. De ScoutShop geeft jaarlijks een catalogus uit, deze is digitaal te vinden op www​.scout​shop​.nl.
Speciaal ten behoeve voor de ouders van leden en de leden zelf is er iedere zaterdag, buiten de schoolvakanties om, van 13:00 tot 14:00u onze eigen ScoutShop in Scoutinguldemond.
Voordelen van onze groeps-​Scoutshop zijn:

 • deskundig advies
 • geen portokosten
 • bemiddeling bij de verkoop van tweedehands scoutingkleding

Mocht je nog meer informatie willen ontvangen over het lidmaatschap en zaken die daarbij horen? Dan kunt u contact op nemen met onze secretaris via info@jwdenhelder.nl 

 

 

LEIDING WORDEN?

Wij bieden:

 • Activiteiten waar je zelf ook nog wat van leert
 • Een wekelijkse portie adrenaline en gezelligheid
 • Samenwerking in vriendschapsverband
 • Je betaling geschiedt wekelijks in blije kindergezichtjes
 • Een mok koffie of thee

Wij verwachten dat je:

 • Affiniteit met kinderen en met ouders hebt
 • Veelzijdig en vriendelijk, maar met overwicht bent
 • Zorgzaam, daadkrachtig en gek bent
 • Bereid bent een VOG aan te vragen
 • Je confirmeert aan ons Huishoudelijk Reglement

ONTDEK SCOUTING

Scouting is buitenspelen en samenleven. Het geeft kinderen de kans om individueel en in groep te ontdekken hoe ze zich kunnen inzetten voor elkaar en voor de samenleving.

Hoewel elk individu belangrijk is, haalt scouting zijn grootste kracht uit het spelen en leven in groep. Door samen af te wassen en hout te sprokkelen, leren ze zich in te zetten en daarin vol te houden, ook als het wat minder leuk is. Scouts leren om hun zegje te doen en op te komen voor wie ze zijn en wat ze willen.

Al doende leren kinderen in scouting plezier maken, genieten, zichzelf kennen en aanvaarden. De eerste keer je eigen potje koken op kamp levert rauwe patatjes op, maar een paar jaar later ben je de chef-​kok tijdens de kookwedstrijd. En wie echt niet van koken houdt, blinkt ondertussen uit in vuur maken, nieuwe tafelliederen verzinnen of prachtige tafelversiering maken.

Scouts worden uitgedaagd om nieuwe dingen uit te proberen en problemen vindingrijk aan te pakken. Zo leren ze doorzetten en ‘hun plan te trekken’ en ontdekken ze wat ze graag en goed doen en wat juist niet. Iedereen krijgt zo de kans om zijn mogelijkheden te ontplooien op het moment dat hij er klaar voor is.

LEIDING WORDEN

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Zou je de mogelijkheid willen krijgen om bij Scouting Jutters Willemsoord betekenisvol te zijn voor de ontwikkeling van kinderen? Ben je een paar uur in de week hiervoor beschikbaar, dan zijn wij op zoek naar jou!
Stuur jouw CV op naar info@jwdenhelder.nl!

Aanstellingsbeleid

Omdat wij uiteraard graag (te) weten (komen) met wie onze jeugdleden te maken krijgen, hanteren wij een proefperiode van 3 maanden met evaluatie daarvan. Daarin komen onder meer ons Huishoudelijk Reglement, de gedragscode en de inhoudelijke functie aan bod. In het tabblad ‘Sociale Veiligheid’ meer info hierover.